Är tjejer rädda för killar?

Jag höll på att sätta pizzan i halsen för en stund sedan...ja - nu vet hela världen att vi idag har unnat oss en fet pizza - och gott var det!

Vi har lagt ut våran lägenhet på en lägenhets-bytes sida idag...vi behöver ju ett rum till - och oj va jag längtar efter att få inreda ett rosa litet prinsessrum till min sessa här hemma!
Hur som helst, nu till saken;
Michael tjatar på mig om att jag ska ringa en kvinna som vill byta bort sin 3:a. När jag ifrågasätter varför inte han kan ringa själv kommer han med en hel hög med bortförklaringar.

Sedan slänger han ur sig;
"Du är ju tjej, därför borde du ringa. Hon blir säkert rädd om en kille ringer...sådana är tjejer!"
Än så länge har han inte lyckats övertala mig, den sista ursäkten var ju den sämsta av dem alla - haha.

Tack mormor & "morfar" för en mysig dag

Eftersom Michael jobbade idag också kände vi inte för att sitta inne och göra ingenting...dessutom var det ju ganska fint väder ute som faktiskt lockade till en liten promenad.
Jag frågade Nellie om hon ville gå och shoppa och hon såg lyrisk ut i ögonen och sparkade med fötter och slog med armar. Jag har tydligen lyckats ge en två månaders bebis shopping-abstinens.

Nellie var trött och jag hoppades på att hon skulle ta en liten powernap så jag kunde sminka mig innan vi begav oss ut...men hon var arg som ett bi och vägrade nöja sig med någonting. Hmm, jag får gå ändå tänkte jag, sminkning är ju bara ren lyx när man är spädbarns-mamma...hihi.
Jag tog på Nellie overallen, i sängen, för att lägga henne i vagnen och gå ut - hon brukar ju lugna ner sig och somna gott ganska snabbt i vagnen. Men det räckte tydligen med att bara ta på overallen så sov hon...jag hann sminka mig snabbt och förflyttade henne sedan till vagnen.

Vi bestämde oss (eller det var nog jag som bestämde) att vi skulle göra ett nytt försök med Kungsmässan idag. Var mindre folk så det kändes mer okej...
Men någon shopping blev det inte...och tur var väl det. Ibland är jag stolt över att jag tänker två gånger extra innan jag handlar - annars hade Michael nu varit ett par G-star jeans rikare och kontot 1300 kronor fattigare.

Eftersom att vi är på Kungsmässan var och varannan dag numera känns det som att jag vet exakt vad dem har i alla butiker och exakt på vilken plats en viss tröja kostar och exakt vad den kostar...det känns inte riktigt roligt längre.
Jag tröttnade och istället tog vi bussen till Fjärås och hälsade på mamma, Kent och lillebror. Nellie blev glad av att få besöka mormor & "morfar, morbror är lite sjuk så han blev lite ledsen över att inte få mysa allt för nära oss - men jag hade presenter med mig till honom - och det gjorde gott så klart.
Det bjöds på kaffe, kaffe, kaffe och lite mer kaffe. Middag också, mums mums. Och nybakad sockerkaka.
Oj va jag har det bra!
Tack bästa mamma & Kent!

Myslördag hos svärföräldrarna!

Det har tydligen varit helg, men det har vi knappt känt av.
Michael har jobbat både lördag och idag - på så vis försvinner helg-känslan lite faktiskt...för honom kan man ju förstå att den gör det, men faktum är att den gör det även för mig faktiskt.

Igår tog Nellie och jag en promenad till Kungsmässan. Men där var på tok för mycket folk så jag tröttnade...var så mycket folk att jag knappt kunde ta mig in i affärer. Och vad hade jag egentligen förväntat mig en lördag efter löning?
Vi tröttnade på att trängas med folk och tog oss istället till stationen där vi tog pendeltåget till Anneberg. Åkte och fikade hos Nellies farmor och farfar. Riktigt myspys! Där bjöds på kaffe och wienerbröd, glögg och pepparkakor och vilken tur jag hade som också blev bjuden på middag.
Michael slutade jobba klockan 18 och kom då dit...då blev det mer mys med chips och dipp och tv:tittande. "Fångarna på Fortet" och därefter en serie som började igår på SVT1 - "Onda cirklar" tror jag att den hette...sjuk och intressant.

Tack till Anette & Kjell för en toppen dag och kväll!

Vilken mysig kväll!

Ikväll har jag badat med Nellie. Supermys! Och oj va hon gillar det, hon blir alldeles harmonisk i sina uttryck men sprattlar som aldrig annars med ben och fötter. Mammas lilla fisk!
Och på så vis hann jag duscha, ordentligt, ingen snabbdusch. Michael tog upp Nellie ur badet och jag duschade i säkert 30 minuter, och skulle kunnat stå i 30 minuter till säkert utan problem...så skönt!
Och det bästa av allt var att efteråt hann jag till och med måla naglarna - vet inte när jag gjorde det sist. Suveränt att vi fick hem Michael tidigt idag så vi kunde hjälpas åt!


Nu sitter Michael & Nellie i soffan och tittar på hockey. Michael försöker lära Nellie att heja på Frölunda, själv tycker jag att hon ska heja på något lag som det går lite bättre för.
Och nej - jag är ingen medgångs-supporter som ni säkert kommer hacka mig för nu...jag tycker bara att det är så förbannat tråkigt att titta på hockey och gång på gång på gång på gång bli besviken över hur dem enbart leker på isen. Ser ut som 8 åringar - och det där får dem betalt för. Skandal!

Nu ropar Michael att blöjan har blivit bajs-fylld, Nellies blöja alltså...och av någon anledning är det bara jag som tar hand om blöjor med det innehållet.

Tack snällaste Josefin & Theo!

Jag blev så väldigt glad idag...fick ett samtal från Josefin, hon och Theo hade (ovanligt, eller inte) varit på shopping runda och hon berättade att hon hade köpt present till Nellie som hon ville komma och lämna.


Supersöta leggings och den där "duken" kommer komma till användning runt Nellies hals.
Josefin tyckte nämligen synd om mig som alltid luktar kräk (kanske är det därför hon inte varit här på två dagar?)

Tack mamma, så fint så fint!

Måste tacka mamma för de fina dukarna jag fick av henne.


Klippte sönder den ena dock, för att kunna ha den på borden i vardagsrummet.


Fick också den rosa jätte fina som är på köksbordet.
Och för att piffa till det lite extra idag köpte jag en bukett tulpaner - finfint!

Jag visste det - det gick!

Som vanligt hann jag med allt - maten stod på bordet när Michael kom hem.


Och god efterrätt blev det också.
Chockladpudding med vaniljsås, hallon och blåbär. Mums!

Vad gör jag här?

Varför inbillar man alltid sig själv att man ska hinna med så mycket mer än man gör?
Vad har jag hunnit idag? Hmm...tagit hand om Nelle med allt vad det innebär, plockat undan det värsta, satt på en maskin tvätt, hängt tvätt, handlat och tagit en snabb fika med mamma.

Varför lovar man sig själv att man ska hinna med så hemskt mycket? Tydligen tror jag att jag är någon maskin, jag tror mig alltid veta att "Det ordnar sig, det kan jag göra, det hinner jag" osv. Och när det väl gäller hinner jag faktiskt oftast, efter många om och men och en hel del kämpandes.

Michael slutar tidigt idag, underbart! 15:15 går han av dagens arbetspass och kommer då hem till honom...och oj va vi längtar!
Då har jag lovat att ha middagen klar, och jag ska då också vara klar med efterrätten. Det är helt enkelt bara för mig att sätta fart med en gång, jag får passa på när Nellie tar en vilo-paus.
Och tiden bara springer ifrån mig och jag vet knappt när jag ska hinna andas. Och varför i helvete spenderar jag tid här?

Gose-unge med gose-nalle


Nellie har äntligen börjat tycka om sin snutte-nalle.
Den köptes till henne långt långt innan hon föddes...gose-unge med gose-nalle.

Nu får man hålla lite bättre koll har jag insett här under dagen...springer fram och tillbaka och tittar till henne, eftersom att det redan hänt tre gånger då hon sovit att hon snuttat så mycket att hon haft hela snuttisen över ansiktet.

Skynda fynda!


Häromdagen unnade jag mig dessa fina trosor med matchande strumpebandshållare.


Och detta söta nattlinnet. Det tyckte jag att jag var värd minsann.


Nellie får nya kläder var och varannan dag, men det köpet jag just nu är
mest nöjd över är denna super söta jeans-väst.

Jag älskar att fynda, det var precis vad jag gjorde!
Trosor; 30 :-
Strumpebandshållare; 30 :-
Nattlinne; 99 :- (Tyvärr ingen rea-vara)
Nellies Jeansväst; 30 kr.

Fäller en tår för de saknade träden

Åh - visst är man väl bra trött på vintern nu? Ja, i alla fall jag - men det har jag ju visserligen varit sedan den började. Jag är ingen vinter-människa helt enkelt, Michael & jag borde bo någonannanstans, med Nellie såklart, under vinterhalvåret. Och dessutom känns vintern så enormt mycket längre än sommaren... *Suck!*

En del av sommaren här har varit att sitta på ballkongen och se ut över de vackra träden, äpple - och körsbärsträd som blommar fint. Det kan vi glömma i år! Varför? Jo - något pucko beslutade tydligen att de inte hade någon funktion - och efter en dags arbete av arbetare på gården är varenda träd nu borta.




Här satt vi och myste över utsikten...som nu inte längre existerar.


Jag får väl plantera fina blommor i år igen - ännu finare, som vi får njuta av istället!

Godmorgon världen! Och godnatt en stund till...




Nellie har börjat tycka om sina fina leksaker.
Här morgon-busar vi med en mycket rolig skallra.


Efter mycket bus och skratt blev skatten trött - nu tar hon en power-nap,
ja jag antar att hon snart ropar att det är dags att hitta på någonting nytt.

Förhoppningsvis säger jag godnatt snart...

...men det bestämmer ju inte jag. Nej det är någonting man lärt sig de senaste månaderna. Det finns någon annan än jag som bestämmer över ät och sov tider, över alla tider faktiskt.

Men vilken otroligt natt vi hade inatt...undrar hur denna blir?

Låt mig börja med att tala om att Nellie de senaste kvällarna varit fullständigt galet vansinnig på kvällarna - sovstrejkat kan man väl säga. Detta fram till ungefär 01-tiden - då passar det damen att somna. Och då har hon sovit riktigt länge...som max har hon sovit fem och en halv timma innan hon vaknat och velat ha mat - om dagarna går det fyra timmar mellan måltiderna ungefär, så en och en halv timma mer har känt fantastiskt om nätterna.

Åter till natten som varit... Hon fick mat runt 20-tiden, somnade lite tidigare än de senaste kvällarna, omkring 00-tiden och jag förväntade mig att hon då strax skulle vakna för att vilja äta. Två gånger inatt vaknade jag och kollade till henne, undrade varför hon inte hade vaknat än och vad som var fel - men hon sov gott, lugnt och sött - och att väcka henne för att mata skulle aldrig falla mig in - hon vaknar när hon är hungrig helt enkelt!
Vet ni när hon vaknade? 06:45, och ni kan ju själva räkna ut timmarna mellan 20:00 - 06:45.
Otroligt!
Nu återstår det att se hur denna natten blir, hon har haft sin gap och skrik period här och varit fullständigt hysterisk ett tag. Det har knappt hjälpt att gå omkring med henne, som annars brukar vara fungerande medicin för det mesta. Nu äter hon, och har vi tur somnar hon gott...i sådana fall ska jag göra detsamma kan jag lova, för konstigt nog är jag tröttare idag än någonsin - trots att jag fått sova enormt bra inatt jämfört med de senaste två månadernas nätter.

När slutade ditt barn att äta om nätterna?

Välkomna hem!

Har ni någon gång gått in i en affär och riktigt hört ett par skor gråta värre än ett litet barn "Ta hand om oss, ta med oss hem!" Jag upplever det rätt ofta faktiskt, men idag var dragningskraften riktigt stark...
Moderskänslorna tog över och jag var "bara tvungen" att ge dessa Replay - underbaringar ett hem och ett värdigt liv.

(Ursäktar den dåliga bilden)

Vilken underbar dag vi har

Nu finns det ju tid för att snabbt knåpa ihop ett inlägg här...vilken tur att jag hittar tiden emellanåt.

Underbar dag hittills!
Vi har haft trevligt besök sedan vi klev upp ur sängen... Blev väckt strax innan 09 av att telefonen ringde, det var svärmor - Nellies kära farmor, som ville komma och bjuda på frukost bestående av färska frallor och massa gott pålägg - och givetvis var hon mer än välkommen!

När hon hade lämnat oss passade jag på att ta tag i allt är hemma - det behövdes verkligen städas! Man får ta lite då och då, man hinner inte riktigt med den där ordentliga storstädningen på samma dag längre - man får fixa när tiden finns helt enkelt, precis som att blogga.
Jag tog hand om det värsta häromdagen i alla fall...dammsög och tvättade golven - det behövdes vill jag lova. Ljuger ju inte när jag säger att man knappt såg golvet i hallen - där var en matta av grus! Hur noga det blev kan ju disskuteras, jag fick upp allt synligt i alla fall - men eftersom att Nellie hängde i bärselen på mig kunde jag inte vara duktig och ta under soffan och sängen och sådant, det får helt enkelt bli ett par ytterligare råttor där - så tar jag dem nästa gång helst enkelt.
Och förresten - på tal om städning och hemmet - idag fick vi ner julgardinerna. Det var väl på tiden?!

Och vi fick mer besök idag också. Niklas, Annika & sötast-Thea kom och fikade.
Jag fick tillfälle att bjuda på chokladmuffins som jag bakat idag - och med sig hade dem ännu fler bullar - så här var det bullkalas minsann!

Tänk vad jag har hunnit med idag, otroligt...vet ni receptet på det? Jo - Michael har varit hemma hela dagen - det underlättar ju en del, man hinner med annat än byta blöja och torka spyor!
Nu har Michael & Nellie legat i sängen i ungefär en timma och försökt sova, men snuttan vägrar. Så nu får det bli promenad i vagnen - det gillas!

Hon kom till av kärlek.

Jag har precis bytt blöja på en mycket arg liten dam här hemma...och mycket riktigt som jag beskrev i ett tidigare inlägg - ny torr blöja och nu ligger hon och bajsar! Snart dags att börja om, med andra ord...


Matdags var det också mitt i, men tog en paus ifrån den för att tömma innan vi fyller på mer - hihi. Och med hjälp av haklappen hon fick av mamma & Kent slipper vi kanske byta kläder ytterligare en gång...ja, om jag låter den sitta på tillräckligt länge, eller rättare sagt - om Nellie tillåter den att sitta på.
Och visst kom hon till av kärlek minsann, och kärlek är allt vi känner för henne - älskade lilla barn!

Bortskämd prinsessa - Nellie Chanelle


Här busades det en stund förut...tills hon tröttnade strax därpå. Och vet ni vad som hjälper då? Jo, om mamma skämmer bort prinsessan lite! Jag tar stadiga grepp om handtagen och går omkring och vaggar den i luften, men jag får inte stå still på samma ställe och vagga - jag måste gå samtidigt...runt, runt, runt...från köket till vardagsrummet, in i sovrummet och vända, till köket och så vidare...efter 20 minuter sover hon gott i den - och jag inser mer och mer för varje dag att jag aldrig kommer behöva lägga ut några pengar på ett gymkort - mina armmuskler kommer snart vara biffiga!

Undrar hur Nellie kunnat bli så hemskt bestämd och bortskämd? Inte alls lik sin mamma!

Hur får ni det att gå runt?

Detta eviga försök med att hålla bloggen vid liv - jag misslyckas gång på gång på gång på gång och ett par gånger till.

Hur hinner ni blogga, mammalediga människor? Hur får ni tiden att räcka till? Enormt nyfiken på hur man får det att fungera.

Nellie ska matas, det ska bytas blöja, när det är gjort ska hon givetvis bajsa - det ska bytas igen. Sedan är det kräk-time, byter kläder på både henne och mig och det går på samma sätt ungefär tre gånger - kräk, byt, kräk, byt, kräk, byt.
Sedan somnar hon en stund, och då är det tur att man har tvättmaskin hemma. För då måste man tvätta alla tre omgångar av kläder som hon spytt ner.
Sedan vaknar Nellie från sin powernap strax där på, då ska hon bäras omkring i en halvtimma för att hon inte vill ligga ensam. Hon somnar i famnen och efter en stund lägger jag ner henne, hon sover då i fem minuter och vaknar och jag får börja om - upp och gå med henne i famnen och hon somnar och...ja, ni vet hur det upprepas. Sedan får hon ro i kroppen och somnar, och under den timmen eller två hon sover ska tätten hängas, tvätten vikas, disken ska tas hand om och jag ska vara tacksam om jag hinner äta någonting och kanske gå på toaletten innan hon vaknar igen.

Sedan vaknar hon och ska sysselsättas, glad och lycklig och vill busa, sedan arg som ett bi och skriker sig hes om jag inte går i cirklar i lägenheten med henne i famnen.
Jag tröttnar, eller rättare sagt - ryggen säger ifrån efter ett tag, på med overallen och ner i vagnen med henne, ut och promenera. Och sedan börjas det om, det ska matas, byta blöja, byta kräk kläder, tvättas osv.
Och när hon sedan somnat för natten är jag fullständigt slut och hade behövt duscha - för i slutet av dagen luktar jag minsann inte gott...
Jag orkar inte duscha, tvättar snabbt av mig och kryper bums i säng för att njuta av några timmars sömn innan hon vaknar om natten och vill ha mat, byta blöja, kräkas och byta kläder.

RSS 2.0